Wist je dat je met de Thalys heel voordelig naar Parijs kunt reizen? Voor slechts €35 boek je namelijk al een treinticket naar station Gare du Nord. Maar, het reizen met de Thalys heeft nog meer voordelen. In deze blog geef ik 10 redenen waarom het zo fijn is om met de Thalys te reizen.

1. Last minute instappen

In de Thalys kun je tot twee minuten voor vertrek nog instappen. Zorg wel dat je ongeveer 20 minuten van te voren alvast aanwezig bent op het station.

2. Gratis Wi-Fi

Aan boord van de Thalys is er gratis Wi-Fi beschikbaar zodat je tijdens je reis zorgeloos kunt internetten.

3. Individuele stopcontacten

Batterij leeg? Geen probleem. Dankzij de individuele stopcontacten in de trein laad je gemakkelijk je elektronische apparaten weer op.

4. Aankomst op station Gare du Nord

Vanaf station Gare du Nord reis je vervolgens gemakkelijk verder naar hartje Parijs.

5. Mobiele ticket

Voor het reizen met de Thalys hoef je je ticket niet uit te printen. Je moet wel tijdens het reserveren al kiezen voor de gratis optie ‘Mobile Ticket’. Je ontvangt dan per e-mail de mobiele ticket die de conducteur eenvoudig vanaf je smartphone kan scannen.

6. Geen gewichtslimiet bagage

Als je met de Thalys reist mag je per persoon twee stuks bagage van 75 x 53 x 30 cm meenemen en daarnaast ook nog een stuk handbagage. Er is geen gewichtslimiet zolang je je bagage maar zelf kunt dragen.

7. Comfortabele stoelen met royale beenruimte

De stoelen in de Thalys zijn ruim en met voldoende beenruimte. Bovendien zijn de stoelen bekleed met een heerlijk zachte stof waardoor ze ook heel comfortabel zitten.

8. Eten en drinken

In de Thalys is eigen consumptie toegestaan maar voor een hapje en drankje kun je ook terecht in de Thalys Welcome Bar.

9. Super snel

Reizen met de Thalys is super snel. In 2,5 uur reis je al van Rotterdam naar station Gare du Nord.

10. Goede prijs

Last but not least. Een ritje met de Thalys is ook nog eens heel voordelig. En hoe eerder je boekt, hoe beter de prijs. Boeken kan al vanaf vier maanden voor vertrek.

Het verschil tussen de Thalys en de TGV

Laten we beginnen met het begrijpen van het onderscheid tussen de Thalys en de TGV (Train à Grande Vitesse). Beide treindiensten bieden indrukwekkende snelheden en comfortabele reiservaringen, maar er zijn enkele essentiële verschillen. Terwijl de Thalys zijn focus legt op het verbinden van steden in Noordwest-Europa, zoals Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen, is de TGV een uitgebreider netwerk dat Frankrijk doorkruist en ook internationale routes biedt. De Thalys staat bekend om zijn moderne interieur en premium diensten, terwijl de TGV een breed scala aan reisklassen en bestemmingen biedt.

De Thalys en de NS

Een veelgestelde vraag is of de Thalys, gezien zijn actieve aanwezigheid in Nederland, gerelateerd is aan de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het antwoord is nee. De Thalys is een afzonderlijke entiteit en wordt beheerd door Thalys International, een consortium van Europese spoorwegmaatschappijen. Hoewel de Thalys vanuit Nederland vertrekt en stopt op NS-stations zoals Amsterdam Centraal, is het een onafhankelijke hogesnelheidstreindienst.

Kosten van reizen met de Thalys

Een van de belangrijkste overwegingen voor reizigers is de prijs van een Thalys-ticket. De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je je ticket boekt, hoe goedkoper het kan zijn. Daarnaast spelen de reisklasse, het type ticket en de bestemming een cruciale rol bij het bepalen van de prijs. Het is raadzaam om vroeg te boeken en flexibel te zijn met je reisdata om de beste deals te vinden.

Bagagebeleid van de Thalys

Bij het inpakken voor je Thalys-reis is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van het bagagebeleid. Over het algemeen mag je handbagage gratis meenemen, maar er zijn beperkingen met betrekking tot de afmetingen en het gewicht. Grotere bagagestukken kunnen tegen een extra vergoeding worden meegenomen. Let op dat gevaarlijke voorwerpen en verboden items, zoals explosieven en brandbare stoffen, strikt verboden zijn aan boord van de Thalys.

Kosten van reizen met de Thalys naar Parijs

Voor velen is Parijs een droombestemming, en de Thalys biedt een snelle en handige manier om de stad van de liefde te bereiken. De kosten voor een Thalys-reis naar Parijs variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren. De reisklasse is een belangrijke overweging, met opties variërend van Standard tot Comfort en Premium. Daarnaast spelen de boekingsdatum en de beschikbaarheid een rol bij het bepalen van de prijs. Over het algemeen geldt dat vroeg boeken en flexibiliteit in reisdata je kunnen helpen geld te besparen bij het plannen van je Parijse avontuur met de Thalys.