Veel mensen denken dat je vanaf de Empire State Building het mooiste uitzicht over New York hebt. Dat is ook niet zo gek aangezien het iconische gebouw gemiddeld zo’n 3,5 miljoen bezoekers per jaar trekt. Daarmee is het ook meteen de meest bezochte toeristische attractie van New York. Hoewel het helemaal waar is dat je vanaf de Empire State Building een fantastisch uitzicht hebt over de stad, ontbreekt er wel een heel belangrijk detail namelijk de Empire State Building zelf. Logisch, want hier sta je natuurlijk bovenop. Voor het mooiste uitzicht over New York kun je daarom beter naar de top van het gebouw tegenover de Empire State Building.

Top of the Rock

Het gebouw dat tegenover de Empire State Building staat is het Rockefeller Center. Net zoals de Empire State Building heeft het Rockefeller Center een observatieplatform met een 360 graden uitzicht over New York. Het Rockefeller Center heeft zelfs drie observatieplatforms, namelijk: op de 67ste (250 meter),  69ste (256 meter) én op de 70ste verdieping (259 meter). Het mooiste uitzicht over New York heb je absoluut vanaf de Top of the Rock op de bovenste verdieping van het Rockefeller Center. De noordzijde van het gebouw kijkt uit op Central Park en de zuidzijde op de Empire State Building. Bovendien kun je vanaf de Top of the Rock de wijken Manhattan, Jersey, Brooklyn & Queens zien. In tegenstelling tot de twee lagere etages heeft de bovenste verdieping een openlucht dek dat vrij is van glazen wanden waardoor je prachtige foto’s kunt maken.Top of the Rock 360 graden uitzicht.

In 42 seconden op 250 meter hoogte

Voordat je de lift instapt, krijg je eerst een kort filmpje te zien over de geschiedenis van het Rockefeller Center. Daarna schiet je in 42 seconden naar de 67ste verdieping op 250 meter hoogte. De sky shuttle is voorzien van een glazen plafond dus vergeet niet om naar boven te kijken wanneer je omhoog gaat. Op ieder observatiedek valt er weer iets nieuws te ontdekken dus zorg ervoor dat je hier voldoende tijd voor uittrekt. Gemiddeld blijven mensen zo’n 60 minuten boven maar er is geen tijdslimiet als je eenmaal binnen bent. Je mag dus zolang blijven als je zelf wilt maar uiterlijk tot middernacht want dan sluit het gebouw.

Zorg dat je voor zonsondergang boven bent

New York is zowel overdag als ’s avonds een prachtige stad. Het mooiste is dan ook om de stad op beide momenten van bovenaf te zien. Zorg dat je voor zonsondergang boven bent zodat je alles goed kunt bekijken. Sluit je bezoek vervolgens af op het openlucht dek en zie de stad langzaam verlichten. Je kaartje koop je eenvoudig online via de website van GetYourGuide. Dit flexibele ticket dien je voor je bezoek aan Top of the Rock nog in te wisselen voor een toegangstijd naar keuze. Tijdstippen rond zonsondergang zijn populair en zitten snel vol. Om zeker te zijn van je plekje, raad ik je aan om je flexibele ticket direct bij aankomst in New York om te wisselen.

Mooiste uitzicht in New York vanaf de Top of the Rock

Top of the Rock is iedere dag geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot middernacht. Let wel op dat de laatste lift om 23.00 uur naar boven gaat. Het adres van het Rockefeller Center is 30 Rockefeller Plaza, gelegen op 50th Street tussen 5th en 6th Avenue. De ingang kun je herkennen aan een rode loper.