Het afgelopen paasweekend ontdekte ik deze prachtige roosvormige ijsjes in Boedapest. De ijsjes zien er niet alleen fotogeniek uit, ze smaken ook nog eens echt héél lekker!

Mooie roosvormige ijsjes van Gelarto Rosa Boedapest.

Het mooiste en lekkerste ijsje in Boedapest eet je bij Gelarto Rosa. Je vindt deze ijssalon in het hart van Boedapest, schuin tegenover de bekende Sint Stefanus basiliek aan de rechterkant. Kan niet missen. Op een warme dag hoef je alleen maar te zoeken naar de lange rij mensen want die staat er geheid. Ik heb de tweede keer zelfs 20 minuten in de rij gestaan maar het was het helemaal waard!

20 Verschillende smaken

Het ijs bij Gelarto Rosa is altijd vers en wordt gemaakt met alleen de beste ingrediënten. En dat proef je. Er zijn 20 verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Van limoen-basilicum ijs tot witte chocolade met lavendel en van panna cotta salted butter caramel tot ijs met gebakken appel. Uiteraard hebben ze ook de klassiekers zoals chocolade, vanille, hazelnoot en pistache. Buiten hangt een bord met alle smaken. Je kunt het beste in de rij al kijken welke smaken je wilt hebben. Eenmaal binnen gaat het namelijk vrij vlot en heb je niet veel tijd om een keuze te maken.

Niet duur

Je zou denken dat de ijsjes best duur zijn maar dat valt echt hartstikke mee. Je kunt bij Gelarto Rosa kiezen voor een ijsje met twee smaken (small), drie smaken (medium) of vier smaken (large). Voor een ijsje met twee smaken betaal je 800 HUF wat omgerekend neerkomt op €2,55. Een ijsje met drie smaken kost omgerekend €3,00 en een ijsje met vier smaken €3,50.

Gelarto Rosa is iedere dag open van 10.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur in de avond. Voor de ijssalon staan een paar bankjes waar je je ijsje kunt opeten. Ook kun je op het trapje voor de Sint Stefanus basiliek gaan zitten en genieten van je heerlijke en prachtige roosvormig ijsje.