Mijn favoriete restaurant in Londen is Dishoom. Zonder twijfel een van de beste Indiase restaurants die je in Londen zult tegenkomen. Heerlijk eten, top service en helemaal niet duur voor Londense begrippen. Ben je op zoek naar een restaurant in Londen voor een gezellig avondje uit eten? Ga dan zeker eten bij Dishoom en ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen.

Entree Dishoom in Shoreditch Londen.

Iedere keer als ik in Londen ben plan ik minstens een avondje in bij Dishoom. Het eten is zó lekker en vol van smaak. Echt yummy! De laatste keer dat ik bij Dishoom ging eten was in december vorig jaar. Zoals altijd keek ik er weer naar uit om hier te gaan eten maar dit keer had ik me wel voorbereid op de drukte. Omdat je bij Dishoom helaas niet kunt reserveren als je maar met z’n tweetjes bent besloten mijn vriend en ik dit keer voor een late dinner te gaan. We dachten namelijk dat iedereen tegen een uurtje of 20.30 uur wel gegeten zou hebben. Nou, niet dus. Er stond nog een rij tot ver buiten het restaurant en een medewerker vertelde ons dat de wachttijd op het moment 1 uur en 45 minuten was! Ik heb even getwijfeld om weg te gaan maar ik had me zo verheugd op het eten en de leuke avond. Gelukkig zouden we niet de hele tijd buiten hoeven wachten.

Meest verliefde stel van de avond

In de rij werd er goed voor ons gezorgd. We kregen Indian chai en shotjes alcohol om warm te blijven. Dit was helemaal gratis wat ik echt weer een top service vind van Dishoom! Eenmaal binnen kwam de manager direct naar ons toe gelopen. Hij zei dat hij ons in de rij had zien knuffelen en noemde ons het meest verliefde stel van de avond. Echt super grappig! We mochten beide een alcoholische drankje naar keuze uitkiezen en ook deze kregen we weer helemaal gratis. Het klopt echt dat Dishoom hun gasten ontvangt met open armen en ervoor zorgt dat iedereen een fijne tijd heeft. Mijn vriend en ik hebben hierdoor amper het gevoel gehad dat we zo lang hebben moeten wachten voor een tafel.

Favoriete gerechten

Ik heb nog lang niet alle gerechten kunnen proeven maar de ‘Lamb Samosas’ zijn in ieder geval een heerlijk voorgerecht. Ze worden geserveerd met drie soorten chutney die je eigenlijk allemaal wel moet proberen. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid chutney vooral als niet gewend bent dit te eten. Als hoofdgerecht vind ik de curry’s erg lekker, zowel de vegetarische variant als de variant met kip. De curry’s zijn het lekkerst met ‘Garlic Naan’ maar je kunt ze ook prima eten met basmati rijst. Ben je fan van lamsvlees? Dan zul je de ‘Awadhi Lamb Biryani’ en de ‘Lamb Boti Kabab’ vast ook heerlijk vinden.

De menukaart van Dishoom biedt voor ieder wat wils, ook als je speciale dieetwensen hebt. Zo staan er naast vlees -en visgerechten ook vegetarische en zelfs veganistische gerechten op het menu. Daarnaast worden er ook maaltijden bereid die volledig vrij zijn van zuivel en gluten. Ook fijn om te weten is dat voor iedere maaltijd die je bestelt, Dishoom weer een maaltijd doneert aan een kind dat anders honger zou lijden. Tot nu toe zijn er al meer dan vijf miljoen maaltijden gedoneerd. Door bij Dishoom te eten draag je indirect dus ook je steentje bij aan het goede doel.

5 Vestigingen in Londen

Dishoom heeft alleen in Londen al maar liefst vijf vestigingen zitten. In Kensington, Shoreditch, King’s Cross, Carnaby en in Covent Garden. Zelf ga ik altijd naar de vestiging in Shoreditch omdat het gewoon de gezelligste wijk van Londen is. Dishoom is iedere avond tot 23.00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag zelfs tot middernacht.