In Uluwatu op Bali kun je op een wel heel unieke manier overnachten, namelijk in een container. Ik deed het tijdens mijn verblijf in Uluwatu en vond het een onwijs gave ervaring! Vooral omdat dit tijdens mijn allereerste backpack avontuur was. De containers van Kubu Container zijn geverfd in vrolijke kleurtjes en zijn wat mij betreft de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Uluwatu.

Kubu Container binnenplaats

Vanuit Ubud boekte ik drie nachten in het gezellige Kubu Container. Zoals altijd een privékamer met eigen badkamer. Het leuke is  dat de badkamer en toilet grenzen aan de kamer maar zich beiden in de buitenlucht bevinden. Authentieker dan dit ga je het niet krijgen denk ik. Alles is netjes afgeschermd dus je hoeft je geen zorgen te maken om pottenkijkers. Alle kamers zijn voorzien van een goed bed en airconditioning. Er is ook een gemeenschappelijke binnenplaats waar je neer kunt ploffen in een van de kleurrijke zitzakken. Grote kans dat je hier ook andere backpackers zult tegenkomen.

Locatie

Kubu Container bevindt zich op een prima locatie in Uluwatu met verschillende eettentjes in de buurt. Ook heb je om de hoek een supermarkt en wandel je in acht minuten naar het bekende Padang Padang Beach. Als je in Uluwatu verblijft ben je ongetwijfeld van plan om de Uluwatu tempel te bezoeken. Deze ligt op 5 km afstand van Kubu Container maar is gemakkelijk per scooter te bereiken. In de omgeving van Kubu Container vind je genoeg zaakjes waar je een scooter kunt huren. Handig is wel om je eerst goed in te lezen voor je besluit een scooter te huren op Bali. Eerder schreef ik hier al een uitgebreid artikel over en deze vind je hier.

Prijzen

Een tweepersoonskamer met eigen badkamer in boek je al vanaf €16 per nacht. Prima prijs om te overnachten in Uluwatu. Een eenpersoonsbed op een slaapzaal met vier bedden is voor Indonesische begrippen wel iets duurder en boek je vanaf €10 per nacht.