Reis je binnenkort af naar Thailand? Dan is de kans groot dat je avontuur begint in de dynamische hoofdstad Bangkok. Een aanrader of eigenlijk een must-do in Bangkok is een fietstocht met Co van Kessel. Al meer dan 30 jaar verzorgt Co van Kessel unieke fietstochten door Bangkok die je een kijkje geven in het dagelijkse leven in Bangkok. Anders dan je misschien zou verwachten fiets je met Co van Kessel dus niet langs de bekende toeristische bezienswaardigheden, maar maak je in plaats daarvan kennis met de authentieke Thaise cultuur.

Co van Kessel

Co van Kessel, groot liefhebber van fietsen en Bangkok, spendeerde heel wat uurtjes in Bangkok op zijn mountainbike toen hij al fietsend een verborgen wereld ontdekte. Een wereld waar nog volgens traditionele wijze geleefd werd welke voor buitenstaanders vrijwel onbekend was. Co ervaarde met eigen ogen wat Bangkok tot een van de meest bijzondere steden van Azië maakt. Samen met Chanmanee Phonphakdee (Nong) richtte hij Co van Kessel Bangkok Tours op. Helaas is Co in 2012 komen te overlijden maar het team dat hij bij elkaar verzamelde zet zijn missie voort.

Verschillende fietstours

Bij Co van Kessel kun je kiezen uit vier verschillende fietstours waarvan de Co Classical fietstour (3 uur) en de Co Combo fiets -en boottour (5 uur) het populairste zijn. Voor de fanatiekeling is er ook de Co All Day fietstour. Een 9 uur durende fietstocht waarbij je Bangkok vanuit verschillende invalshoeken ontdekt. Tot slot kun je nog kiezen voor de Co by Night fietstour waarbij je ’s avonds 3 uur lang door Bangkok fietst.

Mijn ervaring met Co van Kessel

Vanwege een redelijk strakke planning deden mijn partner en ik de fietstocht met Co van Kessel pas op onze laatste dag in Thailand. Na twee en een halve week in Thailand en vijf dagen in Bangkok verwachtte ik niet veel nieuws meer te ontdekken. Gelukkig was dit met de fietstocht van Co van Kessel juist wel het geval! We fietsten door smalle steegjes, bezochten lokale markten en kwamen langs plekken die we nog niet eerder had gezien. Ik koos voor de 3 uur durende Co Classical fietstour waarbij je op een rustig tempo de stad verkent. We fietsten door verschillende wijken en maakten regelmatig een tussenstop bij lokale markten en tempels. Onderweg zie je monniken, schoolgaande kinderen en mensen die aan het werk zijn. Kortom je krijgt letterlijk een kijkje in het dagelijks leven van de echte Thai. Heel bijzonder!

Top service

Ook de fantastische lokale gidsen van Co van Kessel maakten deze fietstocht tot een onvergetelijke ervaring. Tijdens de fietstocht werd er goed op ons gelet. Zo zorgden de gidsen ervoor dat er niemand achterbleef en dat we veilig de weg konden oversteken. Daarnaast kregen we flesjes water, frisdrank en (lokale) snacks om onze energielevel op peil te houden. Al met al: top service!