Ook veel reisbloggers zien door de coronacrisis hun bezoekersaantallen teruglopen. Blogs waarbij een bestemming wordt gepromoot leveren in deze tijd aanzienlijk minder bezoekers op. Logisch ook, want mensen zijn nu helemaal niet bezig met het maken van nieuwe reisplannen. Maar waar schrijf je als reisblogger dan nog over in deze tijd? Ik geef je 30 tips om over te reisbloggen tijdens de coronacrisis.

Persoonlijk

1. Organiseer een Q&A. Vraag bijvoorbeeld onder een Instagram post wat je volgers graag van je zouden willen weten. Selecteer de meest originele vragen en beantwoord ze in een blogpost. Door de Q&A deels via Instagram te organiseren verhoog je ook je engagement en sla je dus twee vliegen in één klap.

2. Vertel hoe en wanneer jouw liefde voor reizen is ontstaan.

3. Deel alvast een lijstje met reizen die nog op jouw bucketlist staan.

4. Reis je graag alleen? Vertel waarom iedereen dit minstens een keer zou moeten doen!

5. Vertel hoe je de komende periode van plan bent je tijd op te vullen nu je niet kunt reizen.

6. Maak een overzicht met inspirerende reisquotes.

7. Tip alvast jouw favoriete bestemmingen voor het najaar. Er even van uitgaande dat we tegen die tijd weer veilig op reis kunnen!

8. Ben je bijna jarig? Maak een wishlist met leuke reiscadeaus die je graag zou willen krijgen.

Zakelijk

9. Vertel hoelang je al blogt en waarom je een reisblog bent begonnen.

10. Ben jij fulltime reisblogger? Geef je lezers een kijkje achter de schermen en vertel hoe dit nu werkelijk is.

11. Nu veel mensen extra tijd over hebben, is het de perfecte periode om in alle rust een reisblog op te zetten. Maak een overzicht met onmisbare tips om een reisblog te starten.

12. Deel een checklist met punten waar een goede blog aan moet voldoen.

13. Vertel wat reisbloggen tijdens corona voor jouw reisblog betekent.

14. Maak een overzicht van jouw favoriete reisbloggers. Steek collega-reisbloggers een hart onder de riem en steun ze met een backlink.

15. Als reisblogger ben je vast ook actief op Instagram en volg je veel travel accounts. Deel een overzicht van jouw favoriete reisaccounts op Instagram.

Huis

16. Nu we zoveel mogelijk binnen blijven, moeten we het er thuis het beste van zien te maken. Vertel hoe jij dit aanpakt en geef tips hoe je een vakantiesfeer in huis kunt creëren.

17. Maak een overzicht van leuke woonaccessoires voor in een reizigers interieur.

18. Deel een update van jouw zomerse tuin of balkon.

19. Deel het recept van jouw favoriete gerecht die je tijdens een kookcursus in het buitenland hebt leren koken.

Entertainment

20. Maak een overzicht met inspirerende reisboeken en/of reismagazines.

21. Ben je niet zo van het lezen maar kijk je wel graag films? Deel dan een lijstje met jouw favoriete reisfilms op Netflix.

22. Of vertel welke reisprogramma’s jij graag kijkt.

23. Podcasts worden ook steeds populairder. Beluister jij ook podcasts, deel dan jouw favoriete podcasts over reizen.

24. Heb jij onlangs een online cursus fotografie of een online taalcursus gevolgd? Vertel in een review over jouw ervaring.

25. Deel jouw tips voor het maken van mooie reisfoto’s.

26. Organiseer een winactie op jouw blog. Iedereen houdt van gratis spulletjes en we kunnen allemaal wel een cadeautje gebruiken in deze tijd. Deel je giveaway via social media en genereer zo meer verkeer naar je blog toe.

27. Bewerk jij jouw Instagram foto’s met Lightroom presets? Dan heb je vast een jaloersmakende Instafeed! Maak een mini-guide voor het maken van Lightroom presets.

28. Heb jij naast je blog ook een YouTube kanaal of vlog je regelmatig via Instagram? Deel jouw tips voor het maken van een toffe vlog.

Coronahulp

29. Heb jij één of meerdere reizen moeten annuleren vanwege de uitbraak van het coronavirus? Deel jouw ervaringen en help daarmee anderen die hetzelfde hebben moeten doen.

30. Zoek uit wat je rechten zijn bij annuleringen vanwege corona en deel je tips.