De trouwe lezer was het misschien al opgevallen, maar Reisenergie heeft een nieuwe look & feel! De website heeft onder andere een nieuw logo, een strakker design, een betere navigatie en een vernieuwde huisstijl. De afgelopen weken ben ik achter de schermen bezig geweest met het optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken van mijn website. Ook was ik niet meer zo tevreden met het design dus besloot ik mijn reisblog een complete make-over te geven.

Ik wist van tevoren precies hoe ik mijn website wilde hebben. De vraag was alleen of ik dit technisch gezien voor elkaar zou krijgen. De meeste features paste ik snel en eenvoudig aan, maar over sommigen heb ik echt urenlang mijn hoofd moeten breken. Gelukkig kwam ik erachter dat er voor elk van mijn technische vragen een handig YouTube filmpje of forumtopic bestaat. Soms moest ik wat langer zoeken, maar uiteindelijk vond ik altijd de oplossing en kon ik weer verder. Het is gelukt om mijn reisblog precies zo vorm te geven zoals ik het voor me zag. Ik vind mijn website er nu een stuk professioneler uitzien en het eindresultaat mag er zijn!

Nieuwe look & feel: wat is er veranderd?

  • Het design. De meest opvallende verandering op mijn website is het nieuwe, strakkere design. Je ziet dit heel goed terug op de homepage. Voorheen stonden de blogartikelen hier onder elkaar en de artikelen hadden verschillende intro lengtes. Dit vond ik er heel rommelig uitzien. Vandaar dat ik voor de nieuwe look & feel heb gekozen voor een grid-weergave waarbij enkel de uitgelichte afbeelding en titel zichtbaar zijn. Deze verandering maakt de homepage niet alleen overzichtelijker, het geeft ook een strakkere uitstraling.
  • De menustructuur. Iets wat misschien niet meteen opvalt maar hopelijk wel op een positieve manier bijdraagt aan jouw beleving op mijn reisblog, is de nieuwe menustructuur. Als eerst heb ik de hoofdmenu-items in de navigatiebalk bovenaan de pagina (linksboven op de mobiele weergave) aangepast. Vervolgens heb ik categorieën toegevoegd in het dropdown-menu zodat jij snel de informatie kan vinden waar je naar op zoek bent. Als je een dropdown-menu niet prettig vind om te gebruiken, kun je ook op de hoofdmenu-items klikken, bijvoorbeeld op type reis. Je krijgt dan een visuele weergave van dezelfde categorieën/submenu-items als in het dropdown-menu.Blokken type reis – nieuwe look & feel ReisenergieOok via de blokken op de homepage – direct onder de slider – kun je snel navigeren door de website.
  • De huisstijl. Bij een nieuwe look & feel hoort natuurlijk ook een passende huisstijl. Daarom ontwierp ik een splinternieuw logo en koos ik voor een nieuw kleurenpalet bestaande uit zwart, wit, grijs en geel. De neutrale kleuren gebruik ik met name voor de teksten, achtergronden en de website navigatie. De gele kleur komt onder andere terug in het logo en in de hyperlinks op de website. Waarom ik gekozen heb voor geel? Omdat ik er persoonlijk heel blij van word! De kleur geel doet mij namelijk denken aan de zon, vakantie en plezier. Voor mij is geel een positieve kleur én het geeft mij (reis)energie!