Jeej Reisenergie bestaat vandaag precies een half jaar! Wat is de tijd snel gegaan zeg! Een half jaar geleden zat ik met m’n laptop op Schiphol en haalde ik mijn website van de ‘under construction mode’ af. Na maandenlang voorbereiden was mijn reisblog eindelijk live! De afgelopen tijd ben ik vooral druk geweest met het schrijven van blogs en het bijhouden van mijn social media kanalen. In korte tijd heb ik al veel geleerd maar ben ik zeker ook een aantal obstakels tegengekomen. Ben je benieuwd hoe Reisenergie het doet en hoeveel unieke bezoekers er tot nu toe een kijkje hebben genomen op mijn reisblog? In dit artikel neem ik je graag mee terug en vertel ik je wat de resultaten zijn na een half jaar bloggen.

Hoe het allemaal begon

De voornaamste reden dat ik ben begonnen met Reisenergie is omdat ik dol ben op schrijven, reizen en fotograferen. Ik deel mijn tips graag met anderen en dus was een reisblog de meest logische stap voor mij. Ik ging aan de slag met mijn domeinnaam en het kiezen van een hostingpartij. Daarna koos ik een WordPress thema, richtte ik mijn website in en zorgde ik alvast voor een aantal artikelen op mijn website. Simpel toch?! Op zich wel maar er kwam nog zoveel meer bij kijken. Zo moest ik bijvoorbeeld ook een logo ontwerpen, mijn teksten SEO-proof maken en me gaan verdiepen in de juridische aspecten van het bloggen. Toen dat eenmaal rond was kon ik dan eindelijk mijn reisblog lanceren!

Wat ging er goed en wat ging er minder goed?

Toen ik besloot om te gaan bloggen heb ik voor mezelf bekeken hoeveel blogs per week haalbaar zijn voor mij. Drie keer per week leek mij de ideale frequentie voor een reisblog maar met een 36-urige werkweek is het voor mij toch nét iets te veel. Ik heb daarom de keuze gemaakt om twee keer per week een blog te publiceren. Met alleen het schrijven van een blog ben ik al gauw minimaal 4 uur bezig. Daarnaast gaat er ook aardig wat tijd zitten in het bewerken van de foto’s en het promoten via social media. Inmiddels staan er alweer 46 blogs op Reisenergie en daar ben ik best trots op. Tijd is namelijk een van mijn grootste obstakels. Na een drukke werkdag is het soms best een uitdaging om nog een artikel te schrijven. Om hier meer grip op te krijgen heb ik nog eens goed naar mijn contentplanning gekeken en deze hier en daar wat aangepast.

Gelukkig gaat het schrijven in ieder geval al een stuk vlotter dan eerst. Ook merk ik dat mijn fotografie skills door de maanden heen in positieve zin zijn ontwikkeld. Het is super fijn om van anderen te horen dat ze m’n blogs leuk vinden om te lezen. Het belangrijkste vind ik om mensen enthousiast te maken door hen iets te vertellen dat ze nog niet wisten. Zo stonden een aantal collega’s laatst compleet perplex toen ik hen vertelde dat ik goedkope vliegtickets voor in de zomervakantie had gespot voor minder dan €50. Ze wilden spontaan gaan boeken. Daar doe ik het uiteindelijk voor.

Bezoekersaantallen na een half jaar

Een dingetje waar ik wel nog mee worstel zijn de bezoekersaantallen. Niets is zo frustrerend om urenlang aan een artikel te werken die vervolgens door bijna niemand gelezen wordt. Hoewel ik weet dat dit iets is waar meer beginnende bloggers mee te maken krijgen, blijft het toch jammer. Ook het algoritme van social media speelt natuurlijk een grote rol en het feit dat ik “maar” twee keer per week een blog publiceer. Ik ben nog steeds zoekende hoe ik de bezoekersaantallen kan opkrikken. In de afgelopen zes maanden heeft Reisenergie iets minder dan 2000 unieke bezoekers gehad. Niet de resultaten waar ik op gehoopt had na een half jaar bloggen maar gelukkig zie ik wel dat het aantal unieke bezoekers iedere maand groeit. Toch vind ik het tof dat al deze mensen een kijkje hebben genomen op mijn website. Dank jullie wel!