Overweeg jij om een reistattoo te laten zetten? Als herinnering aan een bijzondere reis, een speciaal persoon of een adembenemende plek? Misschien vind je tatoeages gewoon heel mooi en ben je op zoek naar iets blijvends dat symbool staat voor hetgeen waar je zo van houdt. Wat de reden ook mag zijn, jouw reistatoeage draag je voor altijd met je mee dus kies deze zorgvuldig. Om je op weg te helpen heb ik de trends op het gebied van travel tattoos voor je verzameld, en voor iedere trend een aantal ontwerpen ter inspiratie.

Trend #1 – Dieren tattoo

Tattoos van dieren staan vaak symbool voor een onvergetelijke reiservaring. Een reistatoeage van een olifant herinnert je misschien aan je bijzondere rondreis door Sri Lanka en een leeuw aan die fantastische safari in Zuid-Afrika. Met een schildpad of flamingo als travel tattoo waan je je iedere dag op een hagelwit strand in de Caribbean.

Trend #2 Inspirerende travel quote als reistattoo

Inspirerende travel quotes. Ik houd ervan! Ze geven je energie, zetten je aan het denken en helpen je om positief te blijven. Eerder schreef ik een blog over mijn favoriete reisquotes. Wie weet vind je daartussen wel inspiratie voor jouw travel tattoo.

Trend #3 Wereldkaart travel tattoo

Een wereldkaart op je rug, pols, voet of ergens anders op je lichaam staat altijd mooi!

Trend #4 – Vinger tattoo

Een kleine reistattoo aan de zijkant van je vinger is perfect voor als je op zoek bent naar een tatoeage die niet al te veel opvalt.

Trend #5 Kompas reistattoo

Een travel tattoo in de vorm van een kompas is populair bij zowel mannen als vrouwen. Kompas tatoeages komen voor in alle soorten en maten en worden voornamelijk op de armen getatoeëerd.

Trend #6 Skyline travel tattoo

Een andere trend die steeds vaker opduikt is de skyline tatoeage. Dé reistattoo voor als een bepaalde stad jouw hart heeft veroverd. Zoals New York City bijvoorbeeld, Barcelona óf Rotterdam! Heb je niet één lievelingsstad maar meerderen? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie zoals je hieronder ziet van Parijs en Londen.

Trend #7 Natuur tatoeage

Op vakantie brengen we veel tijd door in de natuur. In de bergen, aan zee, in het bos. Het fijne aan een tatoeage met de natuur in de hoofdrol, is dat deze iets minder vaak voorkomt dan de eerder genoemde travel tattoos.