Tijdens mijn vakantie op Samos vroeg ik een local naar zijn favoriete adresjes op het Griekse eiland. In deze blog zet ik ze op een rijtje. Lees je mee?

Manolis – een local uit Kokkari

Dit is Manolis, een vriendelijke chauffeur en Griek in hart in nieren. Ik ontmoette Manolis op het vliegveld van Samos. Vanaf de luchthaven was het een klein half uurtje rijden naar mijn hotel. Onderweg vertelde Manolis mij vol trots over zijn dorp Kokkari. Maar, hij bezoekt ook regelmatig andere plekken op het Noord-Egeïsche eiland. Manolis verklapte zijn favoriete adresjes op Samos aan mij en ik deel ze graag met jou.

1. Tarsanas Restaurant, Kokkari

Een taverna is een klein restaurant waar authentiek Grieks eten gereserveerd wordt. Tarsanas Restaurant ligt direct op het strand en is al ruim 40 jaar een begrip onder de locals. Manolis’ favorieten van de menukaart: de calamari en souvlaki. Reserveer bij Tarsanas Restaurant een tafel tegen het einde van de middag. Behalve dat je dan de romantische zonsondergang mee pakt, heb je kans dat er live muziek wordt gespeeld.

2, Boa Vista Cocktail Bar, Kokkari

De bar waar je als gast binnenkomt en als vriend voor het leven weer weggaat. Een duidelijke missie van  Boa Vista Cocktail Bar in Kokkari. Sippend aan een cocktail geniet je hier van geweldig uitzichten. Enerzijds over het dorp, anderzijds over de Egeïsche Zee. Op de achtergrond speelt er een muziekje en op sommige avonden heb je misschien wel kans op een dansje.

3. Boemo, Pythagorion

Nog zo’n fijne spot om cocktails te drinken is cocktail bar Boemo. Gelegen aan de haven van het pittoreske dorpje Pythagorion. Behalve voor cocktails zit je bij Boemo ook goed voor een ontbijtje en een kop koffie. Er hangt een relaxte sfeertje. De bohemian uitstraling en het uitzicht op de zee dragen hier absoluut aan bij.

4. Zen Taverna, Samos-stad

Midden in het centrum van Samos vind je Zen Taverna. Tijdens mijn eerste avond op Samos ben ik hier gaan eten. De porties zijn groot en de prijzen redelijk. Vanaf het restaurant heb je een mooi uitzicht op de haven.

5. Solid, Samos-stad

Ik heb me laten vertellen dat deze moderne bar de beste cocktails op Samos serveert. Nu heb ik ze niet allemaal geproefd, maar wel de cocktails van Solid. En ik kan je vertellen, ze smaken inderdaad erg lekker! Solid is trouwens een all day bar; je kunt hier ook terecht voor een ontbijtje, lunch of diner.

6. Mple Club, Samos-stad

Samos is niet per se het eiland waar je naartoe gaat als je dag en nacht wilt feesten. Wil je tijdens je vakantie op Samos toch een avondje met de voetjes van de vloer? Dan moet je volgens Manolis naar Mple Club. In deze nachtclub in Samos-stad kun je tot in de late uurtjes feesten. De DJ draait hier een mix van Griekse- en internationale muziek.