Via Slangen Reizen boekte ik onlangs een 3-daagse busreis naar Londen. De reis begon in de nacht van donderdag op vrijdag. Na een paar uurtjes slapen maakten we de overstap op de ferry waarna we vrijdagochtend arriveerden in hartje Londen. Londen ontdekken in 48 uur is pittig maar zeker niet onmogelijk. In deze blogpost vertel ik je hoe ik mijn twee dagen in Londen heb doorgebracht zodat jij ook alles uit je weekendje Londen kunt halen.

DAG 1

8.30 – English Breakfast

Mijn eerste dag in Londen start ik met een stevig ontbijtje. Voor mij geen “Full English Breakfast” maar toast belegd met avocado en gepocheerde eitjes. Heerlijk!

9.30 – Trafalgar Square

Een van de drukst bezochte pleinen van Londen is het Trafalgar Square. Naast de 50 meter hoge “zuil van Nelson” vind je er mooie standbeelden en fonteinen.

10.30 – Buckingham Palace

Met de Engelse tube, oftewel de metro, reis ik door naar halte Green Park. Vanaf daar is het een kleine tien minuten lopen naar het Buckingham Palace. Om 11.00 uur vindt vóór het Koninklijke Paleis de wisseling van de wacht plaats. Deze ceremonie met alle toeters en bellen is leuk om een keer gezien te hebben. Wees wel ruim van tevoren aanwezig zodat je nog ergens voorin kunt gaan staan.

12.30 – Museum of London

Tijdens mijn stedentrips bezoek ik vaak wel minstens één museum. Ik kies dit keer voor het Museum of London. Een leuk opgezet museum dat een goed beeld geeft van de geschiedenis van de Britse hoofdstad. Net zoals bij de meeste musea in Londen, is de toegang tot het Museum of London helemaal gratis.

14.00 – Dishoom

Intussen heb ik de bus gepakt naar de hippe wijk Shoreditch voor een gezellige lunch bij Dishoom. Lees hier waarom deze toffe hotspot meer dan de moeite waard is.

16.00 – Tower of London

De Tower of London is een van de oudste monumenten van de stad en heeft een eigen plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een van de weinige musea in Londen die je niet gratis kunt bezoeken maar waarvan het absoluut de moeite waard is om een ticket voor te kopen. Tickets koop je eenvoudig vooraf via de website van Tiqets.

17.30 – Tower Bridge

Natuurlijk maak ik ook nog een toeristische foto voor de Tower Bridge. Langs de rivier de Theems wandel ik vervolgens verder naar de London Bridge en dan is het tijd om een hapje te gaan eten.

18.00 – Borough Market

Ik ben gek op food markten en in Londen heb je er zoveel! Een van deze food markten is de Borough Market. Je kunt hier terecht voor een volledige maaltijd maar het is veel leuker om bij verschillende kraampjes kleine snacks te bestellen. Er is namelijk zoveel keuze! Ben je een zoetekauw? Ga dan op zoek naar het kraampje waar ze deze overheerlijke stukjes fudge in verschillende smaken verkopen.

19.30 – Picadilly Circus

Mijn eerste dag in Londen zit er alweer bijna op. Ik ga nog even langs het Picadilly Circus wat ook wel het Times Square van Londen wordt genoemd. Op zich leuk om te zien als je tijd over hebt maar als je op Times Square bent geweest stelt het Picadilly Circus helaas niet zoveel voor.

DAG 2

9.30 – Hyde Park

Dag twee begin ik met een ochtendwandeling door het bekende Hyde Park. In dit park vind je onder meer de Marble Arch en het herdenkingsfontein voor prinses Diana.

10.30 – Natural History Museum

Vlakbij het Hyde Park is het Natural History Museum gevestigd. Als je het museum binnen loopt sta je direct oog in oog met het skelet van een blauwe vinvis. Zo indrukwekkend! Dit moet je gewoon met je eigen ogen zien. Fijn is dat het Natural History Museum ook weer gratis te bezoeken is.

13.00 – Portobello Road Market

In de middag neem ik de metro naar de kleurrijke wijk Notting Hill. Iedere zaterdag vind je hier de Portobello Road Market. Deze zaterdagmarkt vormt samen met de omliggende antiekwinkels de grootste antiekmarkt van de wereld. Je vindt er alles van vintage mode tot aan handgemaakte souvenirs. Heb je niks met antiek maar wel met eten? Leef je dan uit bij de vele eetkraampjes.

15.00 – Westminster

De populairste bezienswaardigheden in de wijk Westminster zijn de Westminster Abbey, Palace of Westminster, de Big Ben en de London Eye. Oftewel de belangrijkste kerk van het Verenigd Koninkrijk, het Britse parlement, de klokkentoren en het reuzenrad.

16.00 – Oxford Street

Shoppen in Londen doe je natuurlijk op de beroemde Oxford Street. Deze straat trekt iedere dag een half miljoen bezoekers en is daarmee de drukste winkelstraat van heel Europa. Je vindt er onder meer internationale modeketens zoals Zara, H&M, Primark & Topshop.

18.30 – Covent Garden

Mijn laatste avond in Londen sluit ik af in het levendige Covent Garden. Voor mij is dit een van de gezelligste wijken voor een avondje uit in Londen. Naast de vele pubs, restaurants en winkels zit hier ook de beroemde Covent Garden Market. Een gezellige markt vol met schattige boetiekjes waar je ook leuke souvenirs kunt kopen. Daarnaast kun je er ook goed eten maar heel goedkoop is het niet.

Dit waren mijn 48 uur in Londen. Twee dagen in Londen is kort maar met een goede planning kun je toch nog veel zien. Hopelijk heb je na het lezen van deze post een idee hoe je jouw weekend in Londen kunt gaan inplannen.