Iedereen heeft denk ik stiekem wel een eigen bucketlist. Op mijn bucketlist staan vooral reisgerelateerde activiteiten en daarom leek het mij leuk om deze met jullie te delen. Een aantal dingen heb ik al kunnen afstrepen van mijn reis bucketlist, waaronder een maand lang backpacken, een vulkaan beklimmen en New York ontdekken. Inmiddels is mijn reis bucketlist nog verder uitgebreid en zo ziet ie er op het moment uit.

1. New Year’s Eve vieren op Times Square

De legendarische ball drop meemaken op Times Square, wie droomt er niet van? Bij mij staat ie in ieder geval helemaal bovenaan op mijn reis bucketlist. De hele dag staat in het teken van de ball drop die plaats vindt om precies middernacht. Mensen verzamelen zich al vroeg in de middag op Times Square om zeker te zijn van een plekje. Het is koud, mega druk en je kunt nergens plassen anders ben je je plek kwijt. Toch lijkt het me fantastisch om daar te staan tussen al die honderdduizenden mensen en zo het nieuwe jaar in te luiden.

2. Vrijwilligerswerk doen in India

Mijn ouders zijn geboren in Suriname maar van oorsprong komen we uit India. Toch heb ik me altijd veel meer verbonden gevoeld met India dan met Suriname, en dat terwijl ik nog nooit in India ben geweest. Eigenlijk is dat best gek en ik ben dan ook altijd heel benieuwd geweest naar het land waar mijn roots liggen. Helaas leven er In India nog steeds veel mensen in armoede en onder slechte leefomstandigheden. Ik zou hier graag iets in willen betekenen maar hoe ik dat ga doen weet ik nog niet precies. Veel van de vrijwilligersprojecten in India zijn namelijk voor minimaal een paar maanden en dit is helaas erg lastig als je maar een beperkt aantal vakantiedagen per jaar kunt opnemen. Mocht je ideeën hebben over vormen van vrijwilligerswerk die je kunt doen in bijvoorbeeld twee weken, laat het mij dan alsjeblieft weten.

3. Roadtrippen door het zuidwesten van Amerika

Denk je aan roadtrippen, dan denk je aan Amerika! De wegen zijn er goed en je hebt de ultieme vrijheid om onderweg te stoppen voor de verborgen pareltjes. Zelf zou ik graag een roadtrip willen maken door het zuidwesten van Amerika. De klassieke route van San Fransisco naar Las Vegas via Los Angeles. Onderweg wil ik dan uiteraard ook de bekende nationale parken, zoals de Grand Canyon, bezoeken en genieten van de mooie natuur.

4. De Spaanse taal leren spreken

Waarom ik zo graag Spaans wil leren spreken? Ten eerste omdat het zo onwijs sensueel klinkt en daarnaast omdat het een van de meest gesproken talen ter wereld is. Inmiddels heb ik al veel Spaanstalige landen bezocht en hoewel ik het wel voor een (klein!) deel kan verstaan, zou ik nog geen gesprek aan durven gaan met een Spanjaard. Dit zou ik natuurlijk wel heel graag willen en daarom ga ik daar dit jaar werk van maken. Dus heb je nog tips voor mij hoe ik zo snel mogelijk de Spaanse taal kan leren? Laat het mij dan weten in de comments.

5. Winter stedentrip naar Lapland

Hoewel ik best een koukleum ben, ben ik toch gek op de winter. Jammer genoeg zien we in Nederland niet vaak sneeuw en daarom lijkt een winter stedentrip naar Lapland mij ontzettend tof. De ondergesneeuwde bomen, de knusse cottages met open haard en natuurlijk het Noorderlicht. De winters in Lapland lijken wel een sprookje!

6. Een cruise maken

Cruisen is hartstikke hip en allang niet meer alleen onder de oudere generatie. Steeds meer jongeren boeken tegenwoordig een cruise vakantie vanwege het ruime entertainment aanbod. Zo zijn er vaak live optredens, theatershows maar ook escaperooms, casino’s en waterparken aanwezig aan boord. Zelf ben ik ook heel benieuwd hoe het is om op cruise vakantie te gaan en om een paar weken op een luxe schip te verblijven. Ik zou dan het liefst gaan cruisen langs Jamaica, Cuba en de Bahama’s.

7. Zwemmen in de Blue Lagoon

Als laatste op mjn reis bucketlist staat een duik nemen in ’s wereld bekende geothermisch bad: de Blue Lagoon. De Blue Lagoon heeft een prachtige blauwe kleur en is daarnaast rijk aan zout en mineralen die een helende werking zouden hebben op het lichaam. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een natuurverschijnsel is de Blue Lagoon kunstmatig aangelegd door de IJslanders zelf. Bovendien hebben ze er ook een spa omheen gebouwd waar je volledig tot rust kunt komen.