Als je ergens in Europa goed kunt shoppen dan is het wel in Milaan. De modestad van Italië behoort samen met Londen en Parijs tot de beste modesteden van Europa. In tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken is shoppen in Milaan echt niet alleen voor de allerrijksten. Ook modeliefhebbers met een kleiner budget halen hier hun hart op. Heb jij binnenkort een stedentrip Milaan op de planning staan? Bekijk dan hier welke winkelstraten je absoluut niet mag missen.

Quadrilatero d’Oro

Quadrilatero d’Oro ofwel de Gouden Vierhoek wordt gevormd door de vier straten: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Manzoni en Corso Venezia. Alle grote designermerken zijn hier vertegenwoordigt en hebben ieder een eigen shop. Versace, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabanna en Valentino zijn slechts een kleine selectie van de designermerken die je hier zult tegenkomen. Eerlijk is eerlijk, winkelen in de Gouden Vierhoek is niet voor iedereen weggelegd maar het is zeker leuk om even door de modewijk rond te slenteren.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II is een van de oudste en mooiste overdekte winkelstraten ter wereld. Net zoals in de Gouden Vierhoek vind je ook hier alleen de duurste van de duurste designermerken. Toch moet je de winkelgalerij gezien hebben al is het alleen al om de prachtige architectuur te bewonderen.

Via Torino

Via Torino is een lange winkelstraat waar je betaalbare winkels vindt zoals Zara, H&M, Mango en Pull & Bear. Als je een sneakerliefhebber bent moet je ook zeker naar Via Torino. Naast de bekende winkels zoals Foot Locker en Nike zitten hier namelijk verschillende lokale boetiekjes waar je exclusieve sneakers kunt scoren.

Corso Vittorio Emanuele II

Nog een bekende winkelstraat waar je goed kunt shoppen in Milaan is Corso Vittorio Emanuele II. De straat loopt helemaal door tot San Babila en bevindt zich net zoals Via Torino op loopafstand van de Dom van Milaan. Het aanbod aan winkels is vergelijkbaar en daarnaast zijn er genoeg opties om een hapje te eten.

Corso Buenos Aires

Corso Buenos Aires is de langste winkelstraat van Milaan. Hier ben ik helemaal los gegaan toen ik in Milaan was. Het was er veel rustiger shoppen dan in de andere winkelstraten en daarnaast was ook het aanbod heel divers. Naast kleding, schoenen en cosmetica kwam ik ook een aantal winkeltjes tegen waar ze leuke interieuritems verkochten.