Rome staat zonder twijfel in mijn top drie van favoriete bestemmingen van Europa. De stad is één groot openluchtmuseum en leent zich daarom uitstekend voor een veelzijdige vakantie. Met zoveel bezienswaardigheden zul je je geen moment hoeven te vervelen. Wil je ook graag de echte Italiaanse sfeer proeven? Breng dan tijdens je stedentrip in Rome zeker een bezoekje aan de leukste en gezelligste wijken.

1. Trastevere

Maak kennis met de echte Romeinen in de meest authentieke wijk van Rome: Trastevere. De smalle kleurrijke straatjes en sfeervolle terrasjes geven de wijk een heel knus karakter. Wat ik zelf het leukst vond in Trastevere was een avondje dineren aan de Lungotevere. Deze boulevard loopt langs de Tiber rivier en staat vol met restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Een wandeling na het diner maakt je avond helemaal compleet.

Iedere zondagochtend wordt in Trastevere de grootste vlooienmarkt van Rome georganiseerd. Net zoals op iedere vlooienmarkt kun je ook hier echt van alles kopen. Je moet er wel vroeg voor opstaan want de vlooienmarkt genaamd Porta Portese begint om 7.00 uur ’s ochtends en duurt tot uiterlijk 14.00 uur ’s middags

2. Centro Storico

Het is haast onmogelijk om de Italiaanse hoofdstad te verlaten zonder dat je een bezoek hebt gebracht aan het historisch centrum van Rome. Ondanks dat dit echt een toeristische wijk is, behoort het toch tot een van de leukste wijken van Rome. Je vindt hier onder meer de prachtige Trevi fontein en het bekende plein Piazza Navona. De Trevi fontein moet je tijdens je trip minstens twee keer gezien hebben. Een keer overdag en een keer in de avond. ’s Avonds is de fontein namelijk nóg oogverblindender dan overdag. Je kunt natuurlijk ook ruim voor zonsondergang al naar de Trevi fontein toe gaan en blijven hangen totdat het donker is. In Centro Storico zijn er verder genoeg eetgelegenheden maar de prijzen ligger hier over het algemeen wel hoger dan in de rest van de stad.

3. Monti

Vroeger was het een wijk die je liever zou vermijden, maar tegenwoordig staat Monti bekend als een van de hipste wijken van Rome. Overal in de wijk kom je boetiekjes tegen waar je leuke vintage accessoires kunt scoren. Daarnaast vind je er veel restaurantjes waar je heel betaalbaar kunt eten. Voor een gezonde maar overheerlijke lunch moet je zeker een keer naar Fehu. De menukaart staat vol met niet alledaagse gerechten en allemaal voor een klein prijsje. Plan je bezoek aan Monti in op dezelfde dag als het Colosseum want vanaf hier wandel je de wijk namelijk zo in.Uitzichtpunt Rome

Welke wijken ga jij bezoeken tijdens je stedentrip Rome?