Het zonnetje schijnt! Tijd om je tuin of balkon alvast zomerklaar te maken. Of je nu een piepklein balkonnetje hebt of juist een mega tuin, de komende tijd zal je hier waarschijnlijk veel tijd gaan doorbrengen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het stylen van jouw zomerse tuin of balkon? In deze blog laat ik je de populairste stijlen zien van dit moment met voor iedere stijl een aantal voorbeelden. Zo heb jij na het lezen van deze blog straks genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan met jouw tuin of het balkon. Kijk je mee?

Net zoals voor je interieur, zijn er ook voor je exterieur verschillende stijlen. Het belangrijkste is om eerst te bepalen welke stijl je graag wilt hebben. De één kiest ervoor om het interieur van de woning door te trekken naar buiten, terwijl de ander juist weer kiest voor totaal iets anders. Beide opties hebben zo hun charme. Verschillende stijlen met elkaar combineren kan ook goed uitpakken, mits ze elkaar aanvullen en versterken.

Landelijk

Veel mensen kiezen in hun woning voor een landelijk interieur. Een landelijk interieur is klassiek, tijdloos en straalt rust uit. Steeds vaker wordt deze populaire woonstijl daarom vanuit de woning doorgetrokken naar de tuin of balkon. De natuurlijke materialen en neutrale kleuren geven je het gevoel alsof je op het platteland bent.

Bohemian

Felle kleuren, printjes, vloerkleden, hangmatten en andere tierelantijntjes. Een bohemian tuin of balkon heeft karakter en kun je op veel verschillende manieren eigen maken. Hierbij geldt overduidelijk: more is more! Bij een bohemian stijl zie je vaak vintage accessoires terugkomen die een shabby chique uitstraling geven aan een zomerse tuin of balkon. Ben je geen fan van de felle kleuren en printjes? Met een witte basis, rotan en bamboe creëer je de ultieme Ibiza-vibe in je eigen tuin of balkon!

Minimalistisch

Het tegenovergestelde van de bohemian stijl is de minimalistische stijl. Strak, clean en zonder veel poespas. In een minimalistische tuin of balkon staan vooral functionele meubels. Het oogt heel opgeruimd maar een minimalistische tuin of balkon kan er al snel onpersoonlijk uit komen te zien. Door een paar opvallende planten of andere accessoires neer te zetten, maak je je minimalistische tuin of balkon toch eigen. Onthoud wel dat bij deze stijl juist geldt: less is more!

Rustiek

Ruwe materialen, aardetinten, gecombineerd met dekentjes en kussens. Een rustieke tuin of balkon is de perfecte keuze voor stellen waarbij de vrouw een knusse uitstraling wil en de man liever een stoere. Een rustieke stijl is namelijk een combinatie van een landelijke stijl en een Scandinavische stijl. Als je iedere dag het gevoel wilt hebben alsof je in een Toscaanse villa verblijft, dan is een rustieke tuin of balkon de perfecte keuze voor jou.

Romantisch

Een romantische tuin of balkon wordt gekenmerkt door warme kleuren en veel accessoires. Lantaarns, kaarsen, lampjes, kussens en kleedjes maken jouw romantische tuin of balkon extra knus!

Urban Jungle

Urban Jungle is een tuintrend die steeds populairder wordt in Nederland. Groen, groen en nog meer groen! Zoals de naam al doet vermoeden waan je je met deze stijl in de jungle. In een Urban Jungle tuin of balkon staan vaak grote plantenbakken, afgewisseld met kleinere hangplanten. Door al deze planten is de kans groot dat je zomerse tuin of balkon al gauw een te drukke uitstraling krijgt. Kies daarom voor meubels in neutrale kleuren en vermijd te veel accessoires.