Terwijl wij Nederlanders ’s avonds vaak nog een zware maaltijd eten, doen ze dat in Barcelona anders. Daar eten ze rond 18.00 uur liever kleinere hapjes oftewel tapas. Oorspronkelijk waren tapas bedoeld als voorafje maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker gegeten als volledige maaltijd. In Barcelona vind je veel tapas restaurants en in deze blog deel ik mijn favoriete spots.

Tapas Rekons Barcelona.

Rekons

Bij Rekons heb ik de beste empanadas ooit gegeten! Ik vond ze zo lekker dat ik er op mijn laatste dag nog een paar heb meegenomen voor in het vliegtuig. Behalve de empanadas smaakte ook de patatas bravas yummy! Rekons heeft verschillende soorten tapas op het menu staan en allemaal voor een fijn prijsje. De meeste empanadas kosten maar €2,30 per stuk en zijn rijkelijk gevuld met vlees, vis, groenten of kaas. Behalve tapas serveren ze bij Rekons ook belegde broodjes en salades dus je zou hier ook prima kunnen lunchen.

Rekons

Carrer Comte d’Urgell 32

08011 Barcelona

Empanat

Wie naar Barcelona gaat, bezoekt natuurlijk La Sagrada Familia. Op ongeveer een kwartiertje lopen van het wereldberoemde basiliek vind je een klein tentje genaamd Empanat. Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze ook hier empanadas. De empanadas zijn heerlijk, goedgevuld en kosten maar €2 per stuk.

Empanat

Avenida Gaudi 72

08025 Barcelona Catalonia

Zodiaco

Een andere vorm van tapas die je vaak tegenkomt in Barcelona zijn pintxos. Pintxos zijn tapas op een stokje. Vaak is het een stukje stokbrood dat belegd is met vlees, vis, groenten of kaas. Het houten stokje houdt de ingrediënten netjes bij elkaar zodat je het gemakkelijk kunt opeten. De pintxos zien er heel leuk uit en kosten vaak  maar 1 of 2 euro per stuk. Aan de kleur van het stokje kun je zien hoeveel de pintxo kost. Het concept werkt als volgt. Je pakt een bordje en schept op wat je wilt eten. De stokjes bewaar je op je bord. Als je klaar bent telt de ober alle stokjes en krijg je de rekening.

Voor goedkope pintxos moet je in de gezellige straat Carrer de Blai zijn. De straat in de wijk Poble Sec wordt ook wel de ’tapasstraat’ van Barcelona genoemd. Nadat ik alle tentjes in de straat was langsgelopen, koos ik ervoor om bij Zodiaco te gaan eten. Ondanks dat het kleine hapjes waren, zat ik toch best snel vol. Voor ongeveer tien pintxos, een witte wijn en een biertje waren wij iets minder dan €20 kwijt.

Zodiaco

Carrer de Blai 39

08004 Barcelona