Met de rugzak door Colombia, tijdens het sakura-seizoen naar Japan en een culinaire trip naar Lissabon. Helaas gingen al deze mooie reisplannen vorig jaar niet door. Hoewel reizen naar het buitenland nog steeds wordt afgeraden, hoop ik natuurlijk wel dat hier gauw verandering in komt. Ik kijk er namelijk echt naar uit om weer vrij te mogen reizen. En zodra het weer mag, wil ik het reisjaar 2021 inluiden met een paar leuke stedentrips. Lees je mee welke dat zijn?

Lissabon

De vliegtickets had ik al eerder geboekt en intussen was ook de accommodatie geregeld. Maar toen kleurde bijna heel de wereld oranje. Ik moet zeggen dat ik het ergens wel fijn vond dat onze trip in maart werd gecanceld. Het voelde namelijk niet prettig om in zo’n onzekere periode op het vliegtuig te stappen. Optimistisch dat ik was, verzette ik onze reis naar Lissabon met drie maanden. ‘Want dan is het zomer en zijn we vast weer van corona af’. Inmiddels weten we allemaal dat ik deze situatie compleet verkeerd had ingeschat. Ondanks dat we nog steeds niet van het coronavirus af zijn, hoop ik dit jaar toch alsnog een culinaire stedentrip naar Lissabon te kunnen maken.

Londen

Londen is echt een stad naar m’n hart. Ik ben er al een paar keer geweest, maar het echt verveelt nooit! Wat ik het liefst doe in Londen? Eten! De stad barst namelijk van de leuke restaurants en food markten. Sinds kort rijdt er ook een rechtstreekse trein van Rotterdam naar hartje Londen. Dat maakt het voor mij nog aantrekkelijker om dit jaar (hopelijk!) de Britse hoofdstad weer op te zoeken. De treintickets zijn wel een heel stuk duurder dan vliegtickets. Toch ben ik  benieuwd hoe het is om een keer met de trein naar Londen te reizen.

Marrakech

Marrakech staat al best lang op mijn lijstje. Niet per se vanwege de bezienswaardigheden, maar vooral omdat de sfeer mij daar zo fantastisch lijkt. Goddelijk lunchen in één van de vele rooftop restaurants, struinen over het beroemde Djemaa el Fna plein en slapen in een sprookjesachtige riad. Heerlijk toch? Ik kan niet wachten!

New York

New York heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Het was liefde op het eerste gezicht en het lijkt me heerlijk om weer terug te gaan. Er zijn namelijk genoeg dingen in New York die ik nog wil zien. Ook ben ik benieuwd naar de magie van stad tijdens de decembermaand. Een keer oud & nieuw in New York vieren blijft voor mij wel echt een bucketlist dingetje.