Het lekkerste ontbijtje in Barcelona eet je absoluut bij Brunch & Cake by the Sea. Deze hippe hotspot serveert (semi-)gezonde gerechten waar niet alleen je buik maar ook je ogen heel blij van worden. Al het eten en drinken wordt hier namelijk prachtig opgediend wat het nog leuker maakt om hier naartoe te gaan.

Unieke menukaart

De menukaart van Brunch & Cake by the Sea is uitgebreid en staat vol met verassingen. Zo staan er op het menu biologische açai bowls, smoothies, matcha pannenkoeken en red velvet proteïne wafels. Maar ook pompoenburgers, poké bowls, roze eieren en luxe kip sandwiches. Er is keuze genoeg en zowel veganisten en liefhebbers van vlees/vis kunnen hier genieten van een stevige ontbijt of een uitgebreide lunch.

caramel latte

De prijzen vind ik redelijk als je kijkt naar de kwaliteit en de hoeveelheid eten die je krijgt. Toen ik er ging brunchen bestelde ik de Brunch & Cake brekkie board met daarbij een Caramel latte. Mijn brekkie board bestond uit een plak bananenbrood met amandelboter, een stuk pompoenbrood, avocado, yoghurt met granola, vers fruit en een mini jus d’orange. Allemaal prachtig geserveerd op een marmerlook plaat. Toen de serveerster aan kwam lopen met mijn ontbijtje leek het even of het mijn verjaardag was. Meteen kwamen er mensen naar me toe om te vragen welk gerecht ik besteld had om deze vervolgens zelf ook te bestellen.

Mijn partner bestelde Brunch & Cake’s eigen versie van de eggs benedict. Gepocheerde eitjes met garnalen, rijst, kreeften-hollandaisesaus en salade geserveerd op een houtskoolwafel. Een combinatie die ik nog nooit eerder had geproefd maar het smaakte wel heel lekker! In totaal betaalden we €35 voor onze uitgebreide brunch. Dit was inclusief de 10% toeslag die je betaald als je buiten op het terras zit.

Openingstijden en locatie

Vanaf het strand van Barcelona wandel je in zo’n tien minuten naar Brunch & Cake by the Sea. Je zit dus niet direct aan het strand wat je door de naam misschien wel zou denken. Vanaf het terras heb je uitzicht op de oude haven van Barcelona wat ook heel relaxt is. Brunch & Cake by the Sea is iedere dag geopend van 9.00 – 18.00. Op zaterdag en zondag sluiten ze zelfs pas om 19.00 uur. Het is een populaire hotspot dus het kan zijn dat je misschien even zult moeten wachten. Ze doen helaas niet aan reserveren maar geloof me het is het wachten meer dan waard.