Parijs kent tal van romantische plekjes en wordt niet voor niets ook wel de stad van de liefde genoemd. De stad heeft iets magisch en het is daarom de perfecte bestemming voor een romantisch weekendje weg. Verras jij je lief binnenkort met een romantisch weekend in Parijs? Met deze tips wordt het gegarandeerd een onvergetelijk weekend.

1. Beklim samen de Eiffeltoren

Het is onmogelijk om Parijs te verlaten zonder ook maar een glimp van de Eiffeltoren op te vangen. De 324 meter hoge toren steekt overal bovenuit en is te bewonderen vanuit verschillende plekken in de stad. Niet alleen de Eiffeltoren zelf is een plaatje, ook het uitzicht vanaf het iconische gebouw is adembenemend mooi. Wil jij het spectaculaire uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren zelf ervaren? Lees dan hier alles wat je moet vooraf moet weten.

2. Ga voor een romantische picknick in park Champ-de-Mars

Naast de Eiffeltoren ligt het 24,5 hectare groene park Champ-de-Mars. Dit park is zowel populair onder toeristen als onder de Parijzenaren zelf. Vanaf het park Champ-de-Mars heb je namelijk een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren. Maak een wandeling of plof neer in het gras voor een heerlijke picknick.

3. Breng een bezoek aan de liefdesmuur

In het hart van de artistieke wijk Montmartre vind je de beroemde Le Mur Des Je T’aime. Op deze liefdesmuur van 40m2 is maar liefst 311 keer ‘ik hou van je’ geschreven in ruim 250 verschillende talen. Een must-see dus voor een romantisch weekend Parijs met je lief.

4. Maak een romantische rit in een paardenkoets

Goedkoop is het niet maar een ritje door Parijs per paardenkoets is natuurlijk wel héél romantisch. Op verschillende plekken in Parijs kom je de paardenkoets tegen. De prijzen variëren maar reken voor een privé stadstour van een uur op ongeveer €120 p.p.

5. Bewonder samen het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is een prachtige witte basiliek en één van de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs. De basiliek ligt op de heuvel van Montmartre. Om er te komen, beklim je de 270 treden of neem je de kabelbaan. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over Parijs.

6. Bekijk samen de schitterende lichtshow van de Eiffeltoren

Iedere avond kijk je in Parijs je ogen uit tijdens de schitterende lichtshow van de Eiffeltoren. Zodra de zon onder gaat, wordt de Eiffeltoren verlicht en kun je ieder uur genieten van een sprankelende lichtshow. De lichtshow duurt vijf minuten en is iets wat je gewoon gezien móét hebben.

7. Reserveer een diner bij kaarslicht

Samen nieuwe gerechten proeven onder het genot van een goed glas wijn? Daar geniet toch iedereen van! Reserveer een tafel bij een typisch Frans restaurant en ontdek samen de lokale keuken van Parijs. Tip: Probeer de gekonfijte eend en natuurlijk les escargots.

8. Maak een rondvaart over de Seine

Een rondvaart over de Seine is het mooiste vlak voor zonsondergang. Bekijk samen met je lief hoe de zon ondergaat en zie Parijs langzaam verlichten. Romantischer dan dit kan bijna niet! Er zijn verschillende soorten rondvaarten. Van een 1 uur durende rondvaart tot een rondvaart inclusief driegangendiner. Bekijk hier alle opties.

9. Maak een uitstapje naar Disneyland Parijs

Vanaf het centrum van Parijs is het ongeveer een uur reizen naar Disneyland Parijs. Als je voldoende tijd hebt is het leuk om hier een dagje naartoe te gaan. Als je niet met de auto bent kan je gebruikmaken van de pendelbus. Deze gaat vanuit het centrum van Parijs rechtstreeks naar Disneyland.

Misschien vraag je je af waarom het ophangen van een slotje aan de beroemde liefdesbrug niet in dit lijstje staat. Vijf jaar geleden dreigde de liefdesbrug Pont des Arts in te storten vanwege de grote hoeveelheid liefdesslotjes. In totaal hingen er ongeveer een miljoen liefdesslotjes die samen een gewicht hadden van maar liefst 45 ton! De liefdesslotjes zijn verwijderd en sindsdien is het niet meer mogelijk om slotjes aan de brug te bevestigen. Verspreid over Parijs zal je de liefdesslotjes nog wel tegenkomen, maar over het algemeen worden ze in Parijs niet langer op prijs gesteld. De liefdesslotjes hebben al flinke schade aangericht en sommige Parijzenaren zien het ophangen van de liefdesslotjes daarom als een daad van vandalisme.