Het is onmogelijk om Parijs te verlaten zonder ook maar een glimp van de Eiffeltoren op te vangen. De 324 meter hoge toren steekt overal bovenuit en is te bewonderen vanuit verschillende plekken in de stad. Niet alleen de Eiffeltoren zelf is een plaatje, ook het uitzicht vanaf het iconische gebouw is adembenemend mooi. Een bezoek aan de Eiffeltoren mag daarom niet ontbreken tijdens je stedentrip in Parijs. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten voor je bezoek aan de Eiffeltoren.

Drie observatiedeks

De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen met ieder een eigen unieke observatiedek. Zo heeft de eerste verdieping sinds 2014 een glazen vloer waar je op 57 meter hoogte onder je voeten door naar beneden kunt kijken. Een verdieping hoger kun je op 116 meter hoogte genieten van een prachtig uitzicht over Parijs. Fijn is dat het observatieplatform op de tweede verdieping niet is afgeschermd door hekken waardoor je nóg mooiere foto’s maken. Vanaf de top op 276 meter hoogte heb je een spectaculaire panoramisch uitzicht over de gehele stad. 

704 treden beklimmen

De eerste twee verdiepingen kun je lopen maar hiervoor moet je wel de 704 treden beklimmen. Mocht je hier nu geen zin in hebben (heel begrijpelijk!) dan kun je ook met de lift gaan. Om de top van de Eiffeltoren te bereiken neem je (ook) de lift.

Tickets kopen

Van tevoren online je tickets kopen is een must als je wilt voorkomen dat je uren in de rij moet staan. Met jaarlijks 7 miljoen bezoekers is de Eiffeltoren het drukst bezochte monument ter wereld waar je een ticket voor moet kopen. In de maanden juli en augustus kan het zelfs voorkomen dat de tickets uitverkocht zijn. Boek daarom ruim van tevoren om zeker te zijn van een plekje. Met dit ticket krijg je bijna overal voorrang, heb je toegang tot de top word je begeleidt door een Engels sprekende gids. Je kunt reguliere tickets ook kopen via de officiële website van de Eiffeltoren.

Korting op de toegangsprijs

Kinderen onder de vier jaar hebben gratis toegang tot de Eiffeltoren maar ook zij hebben een ticket nodig. Als je van tevoren tickets koopt via de officiële website vergeet dan niet een gratis ticket voor je baby te selecteren. Ben je dit per ongeluk vergeten? Dan zal je helaas alsnog voor in de rij moeten gaan staan. Ook kinderen, jongeren en mensen met een beperking krijgen korting op de toegangsprijs.

Hoe kom ik in Parijs?

Je kunt Parijs op veel verschillende manieren bereiken. Zo kun je met het vliegtuig, de auto, de FlixBus of met een georganiseerde busreis. Verreweg de meest comfortabele manier om naar Parijs te reizen vind ik met de Thalys. Je bereikt binnen no time station Gare du Nord en vanaf daar reis je gemakkelijk verder naar het centrum van Parijs. Als je ruim van tevoren boekt kost het je €35 voor een enkele reis. Eerder schreef ik al een blog waarin ik uitgebreid vertel waarom ik het liefst met de Thalys naar Parijs reis.

Ben jij van plan om binnenkort de Eiffeltoren te gaan beklimmen? Bekijk voor je bezoek altijd nog even de officiële website voor actuele wijzigingen.