Elke zaterdag verzamelen de leukste boeren, bakkers, slagers en koks zich op het Noordplein voor de wekelijkse boerenmarkt: Rotterdamse Oogst. Op deze gezellige markt vind je verse, smaakvolle producten uit de regio. Maar ook zelfgemaakte hapjes, delicatessen en authentieke street food. Allemaal voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de maker. Een tip: bezoek de Rotterdamse Oogstmarkt niet met een volle maag!

Al het voedsel dat binnen een straal van 50 kilometer vanaf het centrum van Rotterdam wordt verbouwd, verwerkt en verhandeld is Rotterdamse Oogst. Op de sfeervolle streekmarkt komen fijnproevers uit de stad en makers van regionaal voedsel samen. Rotterdamse Oogst verbindt hiermee stad en platteland en biedt de stedelijke consument pure producten met een gezicht. Terwijl jij je boodschappen doet op de Rotterdamse Oogstmarkt ontmoet je niet alleen de makers, maar leer je ook de inspirerende verhalen achter hun producten kennen.

Voor ieder wat wils

Van Thaise street food tot een broodje falafel, van Franse gebakjes tot vegan lasagne en van Mexicaanse taco’s tot krekelburgers. Rotterdamse Oogst heeft voor ieder wat wils! Probeer ook zeker de Braziliaanse kiphapjes van Coxinharia en de vegan samosa’s bij het kraampje midden op het plein.

Support your locals

Buik gevuld? Neem dan nog wat lekkers mee voor thuis. Vers brood van Das Brot bijvoorbeeld. Of wat dacht je van ambachtelijke kaas, worst en olijven voor een Italiaanse borrelplank. Toch liever iets gezonds voor het avondeten? Bij de kraam van Goede Vissers kun je verse inktvis halen dat rechtstreeks uit de Noordzee komt. Loop nog even langs Anne’s Fruit & Veggies voor kleurrijke groenten en vraag bij de kraam van Nino naar het recept van het gerecht op de foto hieronder.

Noordplein Rotterdam

Rotterdamse Oogst is er elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur op het Noordplein in Rotterdam Noord. Wekelijks staan er zo’n 35 tot 45 aanbieders op de streekmarkt. De samenstelling van de kraampjes wisselt van week tot week.

Gratis toegang

De toegang tot Rotterdamse Oogst is gratis en bij de meeste kramen kun je zowel pinnen als contant betalen. In de omgeving van de markt zijn er (betaalde) parkeerplaatsen, maar vanwege de drukte in de stad raad ik je aan om met het openbaar vervoer te gaan of met de fiets.

Coronamaatregelen

Ook op Rotterdamse Oogst geldt: houd 1,5 meter afstand. Het dragen van een mondkapje is echter niet verplicht. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn op het moment alleen groepen van twee personen of één huishouden toegestaan.