Kerst in Londen is ge-wel-dig! Al vanaf begin november wordt de stad volledig ondergedompeld in kerstsferen en is het the place to be tijdens de feestmaanden. Ook dit jaar pakt de stad weer groots uit en valt er genoeg te beleven. Vorig jaar bezocht ik Londen voor het eerst tijdens de kerstperiode en het was echt fantastisch! Ik vond het super gezellig, heb mijn ogen uitgekeken en gesmuld van al het heerlijke eten. Eigenlijk zou iedereen wel een keer de kerstsfeer in Londen moeten meemaken. Ben jij van plan om de komende feestdagen in Londen door te brengen? In deze blog geef ik je 7 tips voor een geweldige kerst in Londen.

1. Winter Wonderland

Hyde Park is een van de grootste parken van Londen. Ieder jaar tijdens Winter Wonderland wordt het park omgetoverd tot een gigantische kerstmarkt vol kermisattracties en gezellige eetkraampjes. Ook kun je er schaatsen op Engeland’s grootste openlucht ijsbaan en zijn er diverse kerstshows voor jong en oud. Winter Wonderland is gratis toegankelijk maar voor de attracties en de schaatsbaan betaal je apart. Uiteraard alleen als je hier gebruik van wil maken. Zelf ben ik in geen van de attracties geweest maar ik heb genoten van de gezellige sfeer in Winter Wonderland. Je kunt Winter Wonderland bezoeken van 22 november 2019 tot 5 januari 2020. Iedere dag van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, met uitzondering van 1e kerstdag.

2. Schaatsen

Tijdens de kerstperiode zijn er verschillende plekken in Londen waar je kunt schaatsen. Zo vind je bijvoorbeeld een schaatsbaan voor de Hampton Court Palace, het Natural History Museum en de Tower of London. Je kunt ook schaatsen op Europa’s enige ijsbaan op het dak genaamd: Skylight. De prijzen verschillen per schaatsbaan maar schaatsen in Londen kan al vanaf £9,90 per persoon.

3. Kerstfilms kijken

Kijk jij ook zo graag kerstfilms? Dan heb ik goed nieuws voor je. Gedurende de kerstperiode zijn er in Londen verschillende pop-up bioscopen waar je kunt wegdromen bij de leukste kerstfilms. Vaak liggen er ook dekentjes en kun je warme chocolademelk kopen. Kaartjes reserveer je het beste alvast online zodat je zeker bent van een plekje. Pop-up bioscopen die ik je van harte kan aanraden zijn Frozen Island en Winter Night Garden.

4. Meezingen met kerstliedjes

Overal in de stad kom je tijdens de kerstperiode mensen tegen die kerstliedjes zingen of kerstmuziek maken. Ze geven hier vaak hun eigen draai aan en het is leuk om te zien met hoeveel plezier zij dit doen. Nog veel leuker is natuurlijk om gezellig met ze mee te zingen.

5. Kerstshoppen

Shoppen in Londen doe je uiteraard op de beroemde Oxford Street. Deze straat trekt iedere dag een half miljoen bezoekers en is daarmee de drukste winkelstraat van heel Europa. Je vindt er onder meer internationale modeketens zoals Zara, H&M, Primark & Topshop. Speciaal voor de feestdagen zijn de straten ook nog eens prachtig versierd waardoor het nog aantrekkelijker is om te gaan winkelen. Loop vanaf Oxford Street helemaal door naar Picadilly Circus en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Een must-see zijn ook de twee grootste warenhuizen in Londen, Selfridges en Harrods, vanwege de over the top kerstversiering.

6. Kerstmarkten

Jaarlijks vinden er tientallen kerstmarkten plaats in Londen. Waarschijnlijk zul je geen tijd hebben om ze allemaal te bezoeken maar de gezelligste vond ik Southbank Centre Winter Festival. Deze kerstmarkt is gelegen aan de rivier de Theems en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de London Eye. Southbank Centre Winter Festival staat er al en je kunt deze bezoeken tot 5 januari 2020.  Het leukste is om dit te doen wanneer het al donker is zodat je meteen ook de kerstverlichting en de verlichte London Eye kunt bewonderen. Een andere kerstmarkt die je ook zeker niet mag missen is Christmas by the River at London Bridge City. Deze kerstmarkt kijkt uit op de Tower Bridge en is open van 26 november 2019 t/m 5 januari 2020.

7. Theatervoorstelling

Mocht je nog tijd over hebben dan is een avondje theater ook een goed idee. Er draaien verschillende kerstvoorstellingen in de London Theatre en ook hiervoor boek je het beste je ticket ruim van tevoren online.

Dit waren mijn 7 tips voor een geweldige kerst in Londen. Als laatste wil ik je meegeven om tijdens je trip zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer in Londen. Het openbaar vervoer is de snelste manier om je in Londen te verplaatsen en zo kun je in korte tijd toch een groot deel van de stad zien. Retourtickets naar Londen heb je al vanaf €20 p.p.