Geen vakantieplannen deze zomer of ben je alweer terug van weggeweest? In ons eigen land valt er gelukkig genoeg te beleven voor een geweldige zomer. De kosten voor een dagje weg kunnen snel hoog oplopen maar met een paar tips & tricks haal je meer uit je geld en kun je deze zomer vaker een dagje uit. In deze blog licht een aantal leuke goedkope dagjes weg uit en vertel ik je hoe je zoveel mogelijk kunt besparen.

1. Ga naar het strand

Oké het echte strandweer is nu misschien even voorbij maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer nog een paar keer op het strand liggen. Tot die tijd is het goed vertoeven bij de hippe strandtentjes langs de boulevards. Wat trouwens ook heel relaxt is (en helemaal gratis!): een strandwandeling!

2. Bezoek een festival

De hele zomer worden er door heel Nederland verschillende festivals georganiseerd. Van food festivals tot muziekfestivals en van dansfestivals tot multiculturele festivals. Voor veel van deze festivals betaal je een entreeprijs maar sommige zijn gelukkig gratis te bezoeken. Wil je toch graag naar een betaalde festival? Spreek dan met je vrienden af om een groepsticket te kopen in plaats van ieder een los kaartje.

3. Organiseer een Amerikaanse barbecue

Maak een WhatsApp groep aan en trommel al je vrienden op voor een Amerikaanse barbecue in het park. Bij een Amerikaanse barbecue draagt iedereen bij door iets te eten of drinken mee te nemen. Spreek van tevoren af wie wat meeneemt zodat je zeker weet dat je alles hebt voor een onvergetelijke barbecue.

4. Bezoek een openluchtbioscoop

Ga je graag naar de film maar zit je in de zomer liever niet in een donkere bioscoop? Bezoek dan een van de vele openluchtbioscopen in Nederland. Het is echt een unieke ervaring om op een zwoele zomeravond een film te kijken in het park,  aan het strand of vanuit het water. Bekijk hier de lijst met openluchtbioscopen deze zomer.

5. Huur een bootje

Op verschillende plekken in Nederland kun je een bootje huren en lekker gaan varen. Gezellig met een groep vrienden of juist romantisch samen met je partner. Neem wat te snacken mee en maak een zomerse playlist voor een ontspannen zomermiddag.

6. Ga naar een pretpark

Een dagje naar het pretpark met vrienden of familie is altijd leuk maar de kosten die erbij komen kijken zijn minder leuk. Gelukkig kun je door spaaracties en veilingsites flink wat besparen op de entreeprijzen. Nog een tip die ik voor je heb voor een voordelig dagje pretpark is om te carpoolen. Op deze manier bespaar je niet alleen op benzine maar ook op parkeerkosten. Neem ook genoeg broodjes, snacks en drinken mee zodat je deze niet constant in het pretpark hoeft te kopen.

7. Ontdek nieuwe plekken in Nederland

Ook al ben je hier geboren en getogen, er zijn vast wel plekken in Nederland waar je nog nooit bent geweest. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit naar Volendam of op de Waddeneilanden geweest. Niets is leuker om nieuwe plekken en lokale gewoontes te ontdekken. Zelfs als toerist in eigen land!

8. Boek een dagje wellness

Vakantie is om te ontspannen en om even helemaal tot rust te komen. Via Groupon, SocialDeal & Ticketveiling vind je regelmatig acties waarmee je een voordelig dagje wellness kunt boeken.

9. Ga een dagje naar de dierentuin

Een dagje dierentuin is leuk voor zowel jong als oud. Net zoals voor pretparken geldt dat de kosten voor een dagje dierentuin hoog kunnen oplopen. Ook hier kun je weer flink besparen door online op zoek te gaan naar kortingen en zelf eten en drinken mee te nemen.