Voor de beste streetfood van Boedapest ga je naar Street Food Karaván. Deze knusse binnenplaats vol met foodtrucks ligt in het hart van de Joodse wijk Erzsébetváros. Iedere dag kun je hier terecht voor de lekkerste streetfood gerechten. Van traditionele Hongaarse goulash tot Italiaanse pizza’s en van vette hamburgers tot zelfs vegan gerechten. Of je nu zin hebt in een uitgebreide lunch of in een snelle hap, bij Street Food Karaván is er altijd genoeg keuze. Karaván is vooral populair bij de locals maar ook steeds meer toeristen ontdekken deze hotspot.

Relaxte sfeer

Toen ik laatst in Boedapest was ben ik meerdere keren bij Street Food Karaván geweest. Super gezellig! Ondanks dat het altijd heel druk is bij Karaván heerst er tegelijkertijd een super relaxte sfeer. Ik heb vooral genoten op het terras. Met 24 graden is er niets zo fijn dan neer te ploffen met een verkoelend drankje. ’s Avonds kwam ik vaak terug voor een snelle hap. Behalve een terras heeft Karaván genoeg statafels waar je je eten kunt opeten.

Internationale keukens

Bij Street Food Karaván kun je kiezen voor typisch Hongaarse gerechten zoals bijvoorbeeld goulash (rundvleessoep met blokjes aardappel) en lángos (gefrituurd brood met vaak een topping van zure room en kaas). Mocht je net als ik ook niet zo’n fan zijn van de Honagaarse keuken, dan heb je bij Karaván genoeg andere opties. Naast burgers, pasta en pizza verkopen ze bij Karaván ook Mexicaanse burrito’s, Thaise pad thai, rijk belegde broodjes vlees en vegan gerechten.

Prijzen

De prijzen bij Street Food Karaván zijn redelijk maar goedkoop zou ik het ook weer niet noemen. Gemiddeld liggen de prijzen hier hoger dan in de rest van Boedapest. Vooral als je kijkt naar de hoeveelheid eten die je bij Karaván krijgt. Een klein frietje met vier kip vleugeltjes en een blikje fris kost omgerekend €7,50. Een portie zoete aardappel frieten met saus €3 en een pasta €6,50. Zoals je ziet zijn de prijzen enigszins vergelijkbaar met die in Nederland.