Als je mij vraagt naar mijn favoriete restaurant op Samos, dan zeg ik volmondig: restaurant Orizontas! Bij dit familierestaurant geniet je van authentieke Griekse gerechten gestoken in een modern jasje. Bereid je voor op fine dining in een huiselijke sfeer, met een spectaculair uitzicht over Samos. Geen typische Griekse taverna dus maar een culinair hoogstandje voor een verrassend goede prijs!

Orizontas: hiddem gem op Samos

Orizontas behoort tot de beste restaurants op Samos. Deze hiddem gem in Platanos – verstopt in de bergen – ligt op een uurtje rijden van Samos-stad. Maar geloof mij, het is de lange rit dubbel en dwars waard! Een etentje in dit elegante restaurant tilt je verblijf op Samos letterlijk naar een hoger niveau. Voor mij was het etentje in restaurant Orizontas hét hoogtepunt van mijn vakantie op Samos.

Creatieve smaakcombinaties

Bij Orizontas maak je kennis met de moderne Grieks-mediterrane keuken. Traditioneel Grieks eten maar dan met een twist. Aan het menu te zien laat de chef zich ook graag inspireren door de Italiaanse keuken, wat resulteert in de meest creatieve smaakcombinaties! Mijn favorieten: de pasta met geitenvlees, de cheesecake en het gerechtje hierboven gemaakt van rode bieten. En dat terwijl ik rode bieten normaal gesproken echt niet lekker vind. Zeker proberen dus!

Menukaart Orizontas Samos

Orizontas is een restaurant voor fijnproevers. Het eten smaakt niet alleen goddelijk, alles wordt ook prachtig opgediend als een waar kunstwerkje. De porties zijn aan de grote kant en stuk voor stuk om te smullen! Tip: bestel verschillende gerechten en deel ze met je gezelschap.

Fine dining voor een vriendelijke prijs

De prijzen bij Orizontas zijn verassend redelijk. Zeker als je kijkt naar de kwaliteit van het eten, de service en het geweldige uitzicht dat je erbij krijgt. Voorgerechtjes en desserts kosten gemiddeld rond de €6. Voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer €12,50.

Samos is beroemd om haar wijnen. Vraag de ober welke wijn goed samen gaat met

je maaltijd. Hij zal je met liefde adviseren!

Reserveer op tijd

Orizontas is een populaire food hotspot op Samos. Reserveer daarom ruim op tijd via orizontas_platanos@hotmail.com. Probeer als het kan een tafel te reserveren tegen het einde van de middag zodat je de zonsondergang kunt meepakken. Dit zal je bezoek aan Orizontas nóg specialer maken!