Als fan van Buddy Valastro en zijn programma op TLC ben ik altijd benieuwd geweest naar hoe zijn creaties zouden smaken. Toen ik op Times Square per toeval een Carlo’s Bakery tegenkwam kon ik daarom mijn geluk niet op! Ik proefde de regenboog laagjestaart, de chocolade fudgetaart en Buddy’s wereldberoemde cannoli. Ga je binnenkort naar New York en ben je benieuwd of de taarten en cannoli van de enige echte Cake Boss de moeite waard zijn? In deze blog lees je mijn eerlijke mening.

Schaal cannoli’s Carlo’s Bakery Times Square.Holy cannoli

Ik bezocht Carlo’s Bakery shop op Times Square samen met mijn partner op een doordeweekse zomerdag in juni. Rond een uurtje of 14.00 uur. Zodra je Carlo’s Bakery binnen stapt kijk je letterlijk je ogen uit. Taarten, koekjes, cupcakes, donuts, gebakjes.. allemaal volgens de recepten van Buddy’s Valastro! Het was niet druk in de shop waardoor we gelukkig vrij snel aan de beurt waren. We kozen allebei voor een stuk taart en besloten een cannoli te delen. De rekening: $21,85. Holy cannoli! This food better be freaking delicious!

Hoge verwachtingen

Eigenlijk is het natuurlijk nooit goed om hoge verwachtingen te hebben. Maar van iemand met de bijnaam ‘Cake Boss’ die bovendien een eigen tv-show heeft is het logisch dat je iets hogere verwachtingen hebt. De lekkernijen zien er in ieder geval uit om op te eten dus nu rest alleen nog de grote vraag: Smaakt het ook net zo lekker als dat het eruit ziet?

Als eerst proefde we de cannoli. De smaak was op zich oké maar zeker niet de beste cannoli die ik ooit geproefd heb. De stukken taart zijn best aan de grote kant. Eigenlijk net iets te groot voor één persoon. Van de regenboog laagjestaart verwachte ik dat het lekker smeuïg zou zijn maar helaas was de cake droog en veel te zoet. De chocolade fudgetaart was daarentegen wel smeuïg. Wel machtig maar heel lekker!

De moeite waard?

Het is zeker leuk om langs de shop te lopen en een paar foto’s te maken. Ook is de ervaring om iets uit Carlo’s Bakery te proeven natuurlijk heel gaaf als je fan bent van de show. Ben je geen fan van de show, dan zou ik je aanraden om ergens anders een stuk taart te gaan eten.